top of page

Ce alegi, ăla ești!


E mai complicat să te apuci din nou, după o pauză, nu se stie dacă meritată, de lucru.

În cazul nostru de scris la Flacăra. Nu știi cu ce să-ncepi, despre ce să combați acum când toate s-au adunat și nimeni nu stie cum să scape.

Unii de lucruri, alții de datorii, câțiva de prieteni, cei mai mulți de cei care s-au cocoțat în fruntea tuturor acestora. Și mai sunt și aceia care vor să scape de pușcărie.

Vorbim, desigur, la modul general. Aici, la Arad, lucrurile merg în cursul lor firesc, este liniște și pace, nicio surpriză, abia așteptăm să treacă alegerile și să ne pregătim de Crăciun și Anul Nou.

De ce să-ti faci griji? Că mai pică câte unul pe pista de biciclete? Păi, nu i-a spus nimeni de ploaie, de alunecuș, de vopselele astea pline de chimicale ciudate? Că UTA l-a vândut pe Man lui Gigi pe o sumă strict secretă dar destulă să-si mai plătească jucătorii câteva luni? Că stadionul oricum nu e gata și chiar dacă ar fi, va fi singurul stadion din lume de o persoană. Da, acela care se tot duce pe acolo să-si tragă selfiuri în tricou și blugi că nu există background mai bun pentru asta decât un stadion aflat în construcție. Că de aia-i zice background, adică terenul din spate…

In rest, la fel, Domnul Calimente și-a găsit, în sfârsit, locul, e la ALDE, păi unde sa fie? Ioțcu, așișderea, se simte la locul lui, lăikuind postările de pe facebook care îl ironizează pe cel din selfiuri cu stadionul și pe ceilalți din background.

Mai este și Andrei Ando, la fel, peste tot și nicăieri, ieri în China, azi la Camera de Comert, mâine la Consiliul Județea, deocamdată lăsând neatinse doar listele.

De liste electorale vorbim, nu suntem foarte siguri, de altfel, dacă Andrei n-a ajuns încă la și pe ele. Oricum, timp este, listele nu sunt definitive încă, se lucrează intens la ele, că oricum nu contează pentru alegători.

Sunt sigur, ați observat si Dumneavoastră, stimati cititori mai inteligenți decât ai lor: există doar o singură problemă cu aceste liste: să le facă astfel încât tu, bizonul care ar vrea să aleagă, să n-ai între ce și între cine!

Asta-i șmecheria, pentru asta atâta efort si sudoare în culise: să nu cumva sa ajungă pe liste unul pe care l-ai alege și tu cu dragă inimă!


Contraeditorial Flacara Rosie


bottom of page